vineri, 30 ianuarie 2009

Simte, Gandeste, Actioneaza

La inceput nu este nimic. Doar o mare liniste, in care nu se aude nimic. Caci pentru ca sa se nasca Ceva, trebuie ca mai intai sa dispara tot ce este, sa te eliberezi de ideile, conceptele, trairile precedente. Si sa astepti, sa asculti, fara efort, fara gandire.

Apoi apare: o vibratie, o disonanta, pe care o simti fara sa o poti defini, pentru ca daca ai defini-o nu ar mai fi noua ci brusc legata de concepte, idei, ganduri, sentimente vechi. Si Noul nu poata sa rasara din Vechi, Vechiul il inlantuieste si-l omoara. Apoi Vibratia capata substanta si contur si nu poti decat sa o admiri, fara sa o judeci, in frumusetea ei completa. Odata formata, poti sa folosesti Gandirea, caci deja poate rezista Vechiului, ca un copil care odata ajuns la 9 luni si nascut poate trai in lume. Mintea o cerceteaza incet, fara graba, savurand noutatea si incercandu-si cu placere toti muschii indelung antrenati, testand idei si concepte Vechi sau deslusind altele Noi. Slefuieste meteoritul aparut si face din el un diamant superb. …Dar lucrarea nu este completa. Ea trebuie pusa in practica. Abia atunci Vibratia superba prelucrata de minte poate insemna ceva. Actiunea da viata cu adevarat Noului nascut. Schimbarea, evolutia pe care acesta o aduce in lume este implinirea rostului lui.

Trei etape pentru Creatie: simtire, gandire, actiune.

2 comentarii:

Dan spunea...

qaballah :P

Teodor Pricopi spunea...

@ Dan

Intr-adevar,... interesant, caci nu stiam mare lucru despre qaballah cand am scris postul. Sursele de influenta pe care le identific sunt mai degraba hinduiste.

Multumesc pentru comentariu!